Силен туристически сезон по река Дунав се очаква тази година в Русе. В града вече

...
</TD
>Силен туристически сезон по река Дунав се очаква тази година в Русе. В града вече
Коментари Харесай

Какво мисли туристка от Сао Паоло за престоя си в Русе?

Силен туристически сезон по река Дунав се чака тази година в Русе. В града към този момент посрещнахме и първите туристи, които дойдоха от Будапеща с американски круизен кораб. По време на пътуването си по реката те стопират в различните дунавски държави, с цел да опознаят историята и културата им.

Над 170 чужденци от четири континента слязоха на брега в Русе с първия кораб от новия туристически сезон. За тях това е първа среща с България.

" Много се радваме, че сме тук. За нас е доста прелестно да опознаваме нови места и нови страни и да сътворяваме нови другарства. Когато пътуваме по реката, можем да забележим доста неща. България е привлекателна, тъй като е доста друга, а ние идваме от тропиците ", показа първите си впечатления туристка от Сао Пауло, предава .

Круизите по Дунава са изключително забавни за туристите от западните държави.

" С тези пътувания нашите посетители откриват особеното лице на Източна Европа. То не е единствено бяло, черно или сиво, а има всички цветове. България за мен несъмнено е в цветовете на розата. Чувствам се тук като вкъщи си. Нямам самообладание да опитам отново кашкавал пане и миш-маш ", заяви круизният шеф на корабната компания Ленърд Майнър.

Броят на корабите, които дебаркират в Русе, се усилва, регистрират от общинската администрация.

" И тази година се обрисува добър сезон за круизния туризъм, като предварителните графици, които сме получили от туроператорите, са за към 500 прекъсвания на кораби в русенското пристанище ", сподели зам.-кметът на Русе Златомира Стефанова.

По традиция от Русе част от туристите се насочат към Велико Търново и Арбанаси, а за останалите има разходка в града и посещаване на Ивановските скални църкви.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР